fredag 21. september 2012

Hvilke egenskaper burde en se etter i et kredittkort?

Hvis en ser vekk fra de generelle egenskapene i et kredittkort slik som kjøpsforsikring og diverse bonuser. Hva er de viktigste egenskapene hvis en skal velge kredittkort?

Kredittkort kan være smarte å bruke på flere områder. Kredittkort er sett på som tryggere å bruke en debetkort. Dette fordi en har inkludert kjøpsforsikring, der kort utsteder er ansvarlig å erstatte beløp ved svindel eller ved feil / mangler ved varen / tjenesten. Dermed behøver en ikke å prøve å innkreve penger fra useriøse aktører i inn og utland. Kjøpsforsikringen er noe en får med ethvert kredittkort. I tillegg er det lettere å holde orden på betalingene ved at en får oversiktlige fakturaer ved hver regning. Utenom dette har flere kredittkort fordeler slik som gratis reiseforsikring, bonus og rabatt ordninger.

For de fleste bør det viktigste ved et kredittkort være hvor dyrt det er i bruk. Fordeler som følger med de forskjellige kortene blir fort ikke så attraktive hvis gebyrer og renter blir høye. Hvis en har stålkontroll på økonomien og alltid betaler regningene i tide(og da hele det utestående beløpet), kan en bare plukke ut et kort som gir gode fordeler. De fleste kredittkort brukere betaler dog ikke alltid fakturaene i tide og dermed blir det en del ektstra utgifter ved kortet.  Så hva burde en vanlig kredittkort bruker se etter når en velger kort?

En burde prøve å få et kredittkort som er tilnærmet gebyrfritt. Det burde ikke ha noe årsgebyr eller etableringsgebyr. Varekjøp med kontantuttak og minibankuttak pluss vanlige varekjøp burde ikke belastes med noe gebyr, da helst både når det gjelder innland og utlandet. Når det gjelder utlandet kommer en ikke seg unna valutapåslaget på 1,75%. Dette fordi at når en bruker kredittkort i utlandet, blir beløpet omregnet til norske kroner. Omregningskursen som benyttes er den kurs VISA/Mastercard oppnår hos sine bankforbindelser pluss et påslag på 1,75% av det vekslede beløpet.

Renten burde være så lav som mulig. Ved en høy rente stiger det utestående beløpet fort når en ikke har betalt fakturaen i tide. Den effektive renten er renten når alle gebyrer, provisjoner og lignende tas med.

Et godt kredittkort burde ha mulighet for efaktura og ikke belaste noe gebyr for bruke av den. Det gjør det mye enklere å betale regningene i tide. Ved bruk av papirfaktura kommer en som regel ikke unna et gebyr heller.

Et annet pluss er mulighet for å sjekke faktura, saldo, kundefordeler, bonuspoeng osv. online. Det gjør også det enklere å holde kontrollen på kortbruken.

Om forfatteren

For mer om kredittkort besøk denne siden: Gebyrfritt kredittkortArtikkel Nettverk: WebArtikler.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar