søndag 9. september 2012

Hvordan rydde opp i noe uoversiktlig økonomi?

Av og til går man på en smell hva privatøkonomien angår. Det finnes mange måter å komme seg ut av slike utfordringer på, men på en eller annen måte på det penger på konto for å gjøre opp for seg.

Av og til går man på en smell hva privatøkonomien angår. Det finnes mange måter å komme seg ut av slike utfordringer på, men på en eller annen måte på det penger på konto for å gjøre opp for seg.

Man kan selvsagt ta en kortsiktig løsning med kredittkort, gamble på at man dobler en hundrelapp mange nok ganger på online-spill eller låne av familie, venner og bekjente.

Disse løsningene er kortsiktige, korttenkte og vil garantert ikke skape ro i heimen. Det du trenger, er for det første å innse at man har et problem. Deretter må man sette seg ned å få seg en oversikt over inntekter og utgifter, og sist, men ikke minst; få en oversikt over ubetalte regninger og gammel moro. Ofte ender man opp med å ha mer utgifter enn inntekter, og da må man løse det antakelig på begge fronter samtidig: kutte utgifter, og øke inntekter. Hvordan du skal kutte utgiftene dine, er vanskelig å svare konkret på, men her her noen tips på hvordan man kan øke inntektene. Det høres så lett ut, men erfaringsmessig er det knalltøft. Ikke mist motet!

Det man skal vurdere, er å få seg ekstrajobb, selge unna saker og ting man ikke har bruk for - ting som ikke er umulig å få til, og vil gi litt mer langsiktighet. Når du har gjort dette - er det kanskje på tide å se på refinansiering av lån, som gjør at du kanskje kommer billigere ut av situasjonen. Samle smågjeld og kreditorer på en plass, i stedet for å forholde deg til flere aktører. Å motta 20 regninger hver uke for gammel moro er ikke spesielt festlig.

Refinansiering betyr for all del ikke at alt blir gull og grønne skoger. Det er fortsatt mye som skal betales og ordnes opp i - og de første telefonene til kreditorer krever virkelig sin mann (eller kvinne). Det er knalltøft, men det må gjøres. Det er ikke sikkert det er din egen feil at du har havnet i denne situasjonen, men det er du som må ordne opp, okke som. Du kan trøste deg med at du er ikke den første som sliter litt, og du er garantert heller ikke den siste. Men det står respekt av å få orden i sysakene, og du vil føle at flere kilo ramler av dine skuldre.

Lykke til - motgang er kun midlertidig!

Om forfatteren

Artikkel er skrevet på vegne av kunde av Crenia.


Artikkel Nettverk: WebArtikler.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar